HOVEDSIDEN Nyheter Åpningstider Randaberg Handelsforenig Marken Parkering i Randaberg Kontakt Bestill annonse Bilder

 
Rygg Belysning

Suksess utenfor allfarveiFasiten på at lønnsomhet og geografisk plassering er to sider av samme sak, holder ikke mål når en snakker om Rygg Belysning.

Det er over tjue år siden butikken på innestengte Ryggveien så dagens lys. I en kjellerleilighet på noen få hybelkvadratmeter.
For lenger bort fra store handlesentre og butikk sentrum går det nesten ikke an å komme for Johan Rygg og butikken hans. I en stor låve. Midt mellom steingjerder og åkrer. En kilometer med blindvei og nærmeste nabo et hønsehus. Allikevel økte omsetningen med 14 prosent i fjor.
– Trenden er ganske klar. Folk blir mer og mer bevisst på bolig og standard. Også belysningen har begynt å spille en større og større rolle. Vi driver kun med belysning slik at folk kan få den servicen og veiledningen de trenger for å få det de ønsker. Og ikke minst har behov for.
Forbrukerne har blitt mer kravstore og kanskje også gått litt lei av alle butikkene som selger litt av alt. Og hvor servicen er basert på «cash and carry» prinsippet. Kundene vil ha mer av fagkunnskap og profesjonell veiledning.

 Ikke bare lokale kunder
– Det er mange år siden du drev med lys butikk fra kjelleren?
– Jeg begynte for to og tjue år siden. Men det tok bare halv annet år så var både kjeller og garasje fylt opp med lamper og ting. Ideen om å bruke låven kom ganske umiddelbart. Og når ikke den heller var stor nok tok vi all ledig kapasitet i bruk. I dag rommer butikken 400 kvm og lager plassen i underetasjen er 300kvm.
Det er ikke bare lokal miljøet som handler her.
– Vi ser helt klart at vi er godt kjent utover hele distriktet. Vi har kunder helt fra Flekkefjord og mange som kommer til oss har gjerne kjørt gjennom et par kommune grenser. De bruker da også god tid. Spør en hel masse og vi får en god dialog mellom betjening og kunde. Vi har opparbeidet oss en stor kunde krets, sier Johan Rygg stolt.

Nye trender
– Hva som selger mest i dag er ikke enkelt å svare på. Det er ikke slik at man bare kjøper den ene typen av den lampen. Vi har både unge og gamle i kjøpekretsen og smaken er meget forskjellig. Prismer for eksempel er en del som det går litt av. Både av de moderne og heller litt konservative. Det viktigste er likevel at kundene kommer til oss og føler at de får de rådene de trenger når de skal gjøre innkjøp av belysning. Vi kan gi råd og vink om hvorfor man for eksempel skal velge en 12 volts lampe og ikke en tradisjonell 230 volts. Billige lamper kan også fort bli dyre hvis en må skifte lys pære ofte og slike ting

Blir i Ryggveien
Har du aldri hatt lyst til å ekspandere virksomheten. Ta med deg belysningen og prøve deg andre steder.
– Jo da jeg har da gjort det og. I en periode var jeg med på å åpne flere butikker rundt om i distriktet. Og det var kjekt men jeg jobbet som en gal og hadde aldri fri. Jeg gikk lei. Det var ingenting for meg. Jeg har nok med det jeg har. Jeg trives hvor jeg er. Her kan jeg bruke tid på både kunder og medarbeidere.
– Det er ingen 8-15 jobb det heller. Jeg har brukt mange år for å jobbe frem den butikken vi har i dag. Det er hardt arbeid og lange dager. 6 dager i uken. Men trivselen er der og da går alt mye bedre. Jeg er glad i det jeg gjør, og med alle de kundene vi har forteller det meg og mine at andre også er fornøyde med det vi gjør.
Noe tall på hvor mange lamper som henger fra tak og vegger inne i butikken, nei det ville ikke Johan Rygg begi seg ut på. Han ville ikke en gang gjette. Men mange er det. Veldig mange.

Kåret til årets beste norske lysbutikk

Det var under den store møbel og belysningsmessen i Stockholm at Randaberg butikken stakk av med den gjeveste prisen. Og stemningen stod i taket da prisen ble delt ut.
– Det var fantastisk gjevt, sier sjefen sjøl Johan Rygg. Enda kjekkere var det at jeg hadde med meg mine to faste medhjelpere de siste tyve årene, Kate Sissel Rygg og Olaug Marie Vistnes. Det var disse to damene vel unt å få dele prisen og feststemningen rundt den med meg. Det ville vært helt feil og ta hele æren selv.

Begrunnelsen
Juryen fra Foreningen Hemljus hadde følgende å si om den norskevinneren:
Rygg belysning driver forretning under meget spesielle forutsetninger. Langt fra store senter og andre butikker. Medarbeiderne har alle mange års erfaring og butikken er i sterk fremgang med kraftig stigende omsetning.

Fagkunnskap og service er hjørnesteiner i virksomheten som helt klart viser igjen i resultatene som Rygg Belysning har oppnådd.
 >>  Nyhetsarkivet
 >>  Abonner
 >>  Send oss din nyhet
Tips en bekjent om denne artikkelen
Send til e-post adresse:
Ditt navn:
 
tilbake       Print Utskriftsvennlig versjon

HVA SKJER
 
 
januar 2015
ma  ti on to fr

 


LINKER

www.randaberg.kommune.no
www.bygdebladet.no/
www.randaberg-golf.no/
www.randaberg-il.no/
www.randaberg.net/
www.stavanger-chamber.no/ 
www.stavanger2008.no/
www.ons.no/
 
Medlemssider:
Brukernavn

Passord


Randaberg Handelsforening, tlf: 920 42 107, mail: post@ps-selskapsutleie.no  Webansvarlig Per-Erik Haga.

                Nettstedet er utviklet av InBusiness AS